13 Şubat 2013 Çarşamba

Hayallerinizle Yaşlanmak

       Her geçen saniye hayatın içine doğru bir yol alıyoruz. Saniyeler ve dakikalar birer anlam kazanmaya başlıyor. Bir saniyenin önemini daha çok anlıyoruz. 
        Zaman içinde insanlar zihnen ve bedenen büyürler. Tabi ki bu herkes için geçerli değildir. Düşünmeye başlarız. Nedenleri, sebepleri ve çevremizi sorgularız. Kitap okudukça,tv izledikçe,gezikçe vb. birşeyler öğrenir ve bunu çevremizle paylaşmak isteriz. Bizler hep bir amaç uğruna çabalarız. Kişilerin kötü olmak gibi veya gelecek için bir planı olmayanı yoktur. 
      Hep hayaller kurarız.Ortak noktalarımız ise mutlu bir gelecektir. Yaylada tek başımıza ya da ailemizle beraber yaşamak, deniz kenarında bir yazlıkta sevdiğimizle hayatımıza devam etme ya da lüks bir semtte oturmayı hayal ederiz. Tek bir ortak noktamız ise mutlu ve huzurlu bir ortamda yaşlanmaktır. Hedefler insanı hayata tutunmasını ve onunla sıkı sıkıya bağlanmasını sağlar. Sizler bu hayaller ile dalga geçebilirsiniz. Birazcık dikkatli baktığınız da kişi mutlu oluyordur. Bizler hep mutlu olmanı istiyoruz deriz karşımızdakine. Fakat hayaline karışırız. Mutlu olmanın bir yoludur, hayaller içinde yok olmak. Bir umutla yaşar insan ve bu ümidini hep besler. Onu elde edebilmek için çabalar ve çalışır. Çocukluktan hep birilerinin hayallerimize karışmasıyla büyüdük. Bu yüzden pek rahatsız olmuyoruz.  İnsanlar hayallerini anlatsınlar ve mutluluklarını gözlerinde görünüz. Gözlerinde ki parlaklık çoğu zaman karşınıza çıkmazlar. O parlak gözler sizlere bakan bir umudun simgesidir.Bırakın da hayallerinde mutlu olsun insanlar. Sizler hep kötülerseniz o da kötü bir birey olur. Sonra da toplumdan dışlanmaya başlanılır.
      Büyüyoruz her saniye bir adım hayallerimize yaklaşıyoruz. Bende hayatıma bir sene ekledim. Koskoca bir sene. Neler yaptım diye bakıyorum ve anlatacak çok şey var. Ben, hayallerime bir adım yaklaştım. Herkes gülse de benim hayatımla bağımı oluşturuyor. Hayatta ki umudumu ve ümidimi oluşturuyor. Onun için çalışıyorum ve emek veriyorum. Gerçekleşmese bile hep olacak gözüyle bakıyorum. Sizlere de tavsiyem hayallerinizi bırakmayın. Ne olursa olsun, zamanla gelişir ve büyür. Belki gerçekleşecektir...